Кинофестиваль фильмов о еде и напитках "Амброзия"

Фестиваль Ambrosia Food & Drink Film Film собирает лучшие фильмы о еде (и напитках) — о национальной кухне, кулинарии, выпечке, ресторанах, кафе, пабах, здоровом питании, о блюдах из престижных ресторанов с известными шеф-поварами, фаст-фуде, уличной кухне, вегетарианстве, веганстве… Обо всем, что имеет хотя бы какое-то отношение к еде и напиткам во всем их разнообразии. Вход на кинофестиваль — бесплатный. Мы будем признательны, если вы сможете помочь нам организовывать его на более высоком уровне, лучше и интереснее. Пожертвование — дело исключительно добровольное.

Кино 16+

Фестиваль Ambrosia Food & Drink Film Film собирает лучшие фильмы о еде (и напитках) — о национальной кухне, кулинарии, выпечке, ресторанах, кафе, пабах, здоровом питании, о блюдах из престижных ресторанов с известными шеф-поварами, фаст-фуде, уличной кухне, вегетарианстве, веганстве… Обо всем, что имеет хотя бы какое-то отношение к еде и напиткам во всем их разнообразии.

Вход на кинофестиваль — бесплатный. Мы будем признательны, если вы сможете помочь нам организовывать его на более высоком уровне, лучше и интереснее. Пожертвование — дело исключительно добровольное.

Программа состоит из дву частей.

Част 1. 12.00 — 18.00 Фильмы на английском языке

Часть 2. 18.00 — 21.00 Фильмы на русском языке (или с русскими субтитрами) 

Част 1

1 Yo Kohatsu Omusubi (Japan)

A mother makes rice balls for two kids who fight each other. Rice balls include many different materials. The mother combines seemingly incompatible materials as two kids make up.

2 Shidokht Dezham Shahabi Eat, Ate… (Iran, Islamic Republic of)

In the search for his mother during an Iranian wedding ceremony, the little lamb learns about food customs around the world…

3 JInung Chung & Wilkie Yeung A Day in the Life — Japanese Green Tea Farmer (Canada)

A look at Jiro Katahira, a third generation green tea farmer in the mountains of Shizuoka, Japan. Through the eyes of Jiro, we are introduced to the changing ways of tea cultivation along with what green tea means to him

4 Chrisa Giorgi In the Wine Dark Sea (United States)

Through a colorful mosaic of stories, this documentary film aims to demystify Crete as a winemaking region and offers a rare insider glimpse into the indigenous grape varieties, the people behind them and the challenges they are facing with the eminent climate change. Filmed, edited and directed entirely by Chrisa Giorgi, the project reveals the ancient grape varieties and the unique terroir of Crete.

5 Kristin Atwood Chef Studio: The Best Laid Schemes (Canada)

Created by the James Beard nominated Chef Studio, each season of the self titled “Chef Studio,” explores a different topic or subject and aims to bring back the magic and wonder of food. This season focuses on Scotland.

6 Matt Klug, Joshua Harding Going Dark, Finding Light (United States)

In March of 2020, the COVID-19 pandemic forced restaurants to close their doors and go dark. This caused an economic domino effect across the country hurting many throughout the restaurant industry. San Francisco based chef, Michael Tusk (Quince and Cotogna) and his team found a way to bring a new dining experience to life that would allow them to continue working with the farmers and purveyors they’d been collaborating with for years.

7 María de Narváez Fine Dining- RAPPI Colombia (Colombia)

La aplicación Rappi decidé apoyar a los restaurantes de alta cocina, para esto la marca realiza un Teaser donde muestra algunas escenas de la ALTA cocina en los mejores restaurantes de Colombia.

8 Ian Cheney The Long Coast (United States)

This atmospheric film shows the beauty, intimacy, and uncertainty that coastal dwellers face in rooting their lives in the ocean, particularly as human actions — from overfishing, to aquaculture, to warming seas — confront Maine and its people with profound change.

9 Daniel A. Cardenas Hopped Up: How Yakima Valley changed craft beer forever (United States)

Documentary about the world-famous hop growers of Yakima Valley and how their innovative breeding practices have changed the way craft beers are consumed and brewed.

10 Olena Tumanska Tastes the Diversity: Portuguese (Canada)

Portuguese cuisine is like a carnival: motley, sparkling, with bright piquant combinations, it is not able to leave anyone indifferent. It harmoniously coexists with very simple products and noble refined variations, alluring with fine facets of tastes.

11 Yumi Hasegawa The Taste of Nature-the Making of the World’s Bean to Bar Chocolate (Japan)

How does Adachi make the best chocolate in the world? A bean to bar chocolate given by his friend changed one Japanese man’s destiny. After experiencing the taste of bean to bar chocolate, Adachi sets out to make something even better.

12 Tony Marin DRNISKI PRSUT (Australia)

Against the backdrop of a medieval Croatian village unfolds the story of Drniski Prsut, a world renowned prosciutto produced from locally raised and fed stock and cured using a centuries old recipe.

13 LaShaunte Wade LET THEM EAT (United States)

An unforgivable action leaves a husband and wife having a lunch that’s to die for.

14 Paulin Grenade Succulent (Belgium)

A young man eats a him-flavoured sandwich.

15 Victor Picon From Scratch (France)

A feature documentary about Kit, a self-trained chef who opened his sushi restaurant in his dorm-room.

Часть 2. 18.00 — 21.00

16 Антти Хаасе, мастер-пивовар (Финляндия)

Волшебная история возвращения о Лео Анделине, который в 1963 году разработал самую известный финский пивной бренд — пиво Lapin Kulta.

17 Кайя Роуз Фугецу-До (США)

История кондитерской, которая была центром притяжения для японо-американской общины в Маленьком Токио с 1903 года.

18 Арлей Хосе де Лима Джей Фай — Огонь и душа (Таиланд)

Всемирно известный после получения первой звезды Мишлен, врученной киоску с уличной едой в Таиланде, Джей Фай всегда считала, что еда должна быть сделана наилучшим образом. С детства она начала формировать свой сильный предпринимательский характер, харизму и стойкость.

19 Оскар Бернасер Рецепт баланса (Испания)

Рикар Камарена, чья овощная кулинария принесла ему две звезды Мишлен, сталкивается с проблемой открытия своих ресторанов после родов. Несмотря на пандемию, фруктовый сад Валенсии продолжает естественный цикл роста.

20 Тамара Кубаева Еда и люди (Россия)

Это история о том, как для героев фильма экономия еды и одновременно спасение других людей стало образом жизни. Их усилия помогают сохранить лишь небольшую часть продуктов, в то время как основная часть пригодных к употреблению продуктов все равно оказывается на свалке.


 

Поделиться:

891 день назад
15 ноября 2021 12:00–21:00

Москва
4-й Вешняковский пр-д, 1к1, Ресурсный центр НКО. 1мин от м "Рязанский проспект" (первый вагон из центра)
Показать на карте

Уже есть билет
Восстановить или вернуть

Поделиться:

Связь с организатором

Напоминаем, что для того чтобы восстановить билет или сделать возврат организатору можно не писать.

На этот адрес придёт ответ от организатора.

Подпишитесь на рассылку организатора

Восстановление билета

Введите адрес электронной почты, указанный при регистрации на событие

Обращаем внимание на то, что билеты должны были прийти к вам на почту сразу после покупки.

Возврат билета

Если вы хотите вернуть билеты, вы можете сделать это по ссылке из письма с билетами или оформить запрос организатору в вашем  личном кабинете.

Подробнее о возврате билетов